Navigatie

Ontmoet de makers!


Tosca van den Braak"hoi! Ik ben Tosca van den Braak.
Naast mede eigenaresse te zijn van Soortvanwinkel ben ik beeldend kunstenaar. In 2013 ben ik afgestudeerd aan ArtEZ hogeschool voor de kunsten te Zwolle richting Fine Art.
Kirsten ben ik tegen gekomen op het Cibap waar we beide de opleiding vormgever product- en winkelpresentatie volgden.
 Mijn beeldende werk vindt zijn kracht in tegenstellingen. De strijd van de ambivalentie in het leven die ik continu ontdek zet ik om tot werk. Fragiliteit, dramatiek, schoonheid en hoe de mens met de wereld omgaat, zijn thema’s die je terug zult vinden in mijn werk."


Kirsten Zuiderbaan illustratie"Hoi, ik ben Kirsten Zuiderbaan.
Naast mede eigenaresse te zijn van Soortvanwinkel ben ik illustratrice en beeldmaker. Mijn illustraties zullen nooit exacte weergaven zijn van de werkelijkheid. Het zijn weergaven rechtstreeks uit mijn fantasie. In mijn beeldende werk vind je veel thema's terug die te maken hebben met het verliezen van mijzelf in een eigen wereld. Het weergeven van mijn fantasiewereld is heel belangrijk, het zijn droomwerelden waar ik mijzelf het liefst in zie. Het kind in jezelf blijven blijven dromen: alles is mogelijk!
Je hebt zelf de vrijheid je eigen wereld vorm te geven. Alles wat mij interesseert of verwondert zal terug te zien zijn in mijn illustraties. De materialen die ik gebruik voor het maken van mijn beeldende werk variëren van potlood, inkt, zelfgemaakte stempels,  acryl en waterverf tot het gebruik van collagetechnieken."


Iris van PIETenKEES"Hi! Ik ben Iris, 29 jaar en ik ben 2 jaar geleden begonnen met mijn shop PIETenKEES. De naam PIETenKEES komt van de bejaarde tweelingbroers die al hun gehele leven samen aan de overkant van mijn ouderlijk huis wonen. Ik heb altijd gedacht dat als ik ooit een eigen shop zou openen ik deze naar Piet en Kees zou vernoemen (Piet en Kees zelf interesseerde het overigens weinig :). Het liefst schilder ik gezichten, voornamelijk vrouwen, ik ga vaak eerst aan de slag met acrylverf. Soms zie ik een gezicht in een boek of online die ik dan gebruik om een opzet te schilderen. Maar vaak begin ik gewoon met schilderen en dan zie ik wel hoe het loopt. Als ik tevreden ben maak ik er een foto van en bewerk ik deze na met mijn tekentablet en photoshop. Het is leuk om op deze manier te kunnen spelen met kleur en vorm. Ik ben fan van de combi acrylverf en strakke egale oppervlakken. Op een of andere manier hebben mijn portretjes vaak een knot. Wellicht omdat ik mijn haar zelf ook bijna altijd zo heb. Verder hou ik ook heel veel van het beschilderen van porselein en het in de weer zijn met stof met als resultaat pittige popjes, walvissen en een kudde alpaca's. Je kunt mij ook volgen op instagram: @pietenkees"


Lyza Mazur"Hoi! Ik ben Lyza Mazur en ik maak illustraties. Van jongs af aan verwonder ik me al een beetje aan de mensheid en hun dagelijkse leven. Kleine, gekkige gebeurtenissen vallen me vaak op en met een mix van verf, potloden en inkt zet ik dit vervolgens op papier waaruit mijn illustraties ontstaan. Mijn werk bevat dus vaak waargebeurde elementen die ik combineer met mijn eigen verbeelding. Hoe dat er uiteindelijk uitkomt is voor mij soms ook een verrassing!"


Rinske van Gekkiggeit"Hoi ik ben Rinske, het brein achter Gekkiggeit.

De laatste jaren is mijn liefde voor interieurstyling enorm gegroeid. Ik hou er dan ook van om mijn huis in te richten met bijzondere en niet alledaagse items. Mijn wc hangt vol met kleine tegeltjes waarop wijsheden staan uit grootmoeders tijd. Toen ik een keertje met mijn moeder mee ging naar een workshop porselein schilderen vond ik dit zo leuk, dat ik besloot een moderne variant van de ouderwetse tegeltjeswijsheden te gaan maken. Al snel kwamen er meer producten met teksten bij en was Gekkiggeit geboren. Alle producten van Gekkiggeit maak en/of bewerk ik met de hand. Hierdoor is elk product net een beetje anders en weet je dus zeker dat je een uniek item in huis hebt!
En waar de naam vandaan komt? Alle producten hebben een grapje of een knipoog in zich en als ik later groot ben wil ik heel erg graag een geit!"


Margriet van Isabella illustrationsMargriet van der Berg
"Na mijn studie textielvormgeving, diverse banen in de detailhandel en nog een jaar kunstacademie ben ik in 2012 gestart als illustrator met het label IsaBella.
Ik houd ervan mensen te verwonderen en te betoveren door de weelderige natuur, nostalgische taferelen en stylistische stillevens. En neem je mee op avontuur door de geïllustreerde wereld van IsaBella. Ik werk vaak met zachte waterverfkleuren in combinatie met grafische lijnen. Ik laat me graag inspireren door de natuur, verlies mezelf in sprookjesbeelden en houd van dagdromen.
IsaBella’s stijl kenmerkt zich door de zichtbaarheid van mijn handschrift, zodat je het gevoel krijgt alsof de illustratie zojuist voor je getekend is."


Kim van Knispr"Hoi! Ik ben Kim van der Heijden. Sinds 2014 werk ik onder de naam Knispr ideeën uit tot kleine handgemaakte producten. Alledaagse voorwerpen of dingen krijgen door kleine veranderingen een nieuwe betekenis. Ik zet mensen vaak aan tot een kleine handeling. Mijn werk kenmerkt zich door eenvoud. Een klein gebaar met hopelijk een hartverwarmend effect. Vandaar de naam Knispr, het geluid van een lekker warm kampvuurtje. Ik recycle veel en werk het liefst met natuurlijke producten als hout, stof en wol. Veel ideeën ontstonden uit eigen wensen. De zakdoek om te delen bedacht ik tijdens een lange afstandsrelatie, In de Heen en Weer kaart combineerde ik de wens om weer eens ‘echte’ post te krijgen en het verlangen naar ‘langzame’ communicatie. De afbeeldingen op deze kaarten zijn gebreid . Je schrijft de Heen kaart aan iemand en die kan vervolgens de Weer kaart afscheuren en weer naar jou sturen. Mijn lievelingsproduct is de houten ansichtkaart met lichtpuntjes. Die moet je tegen het licht houden voor een maximaal en schitterend effect. Het levert elke keer een ander beeld op. En ik word er elke keer vrolijk van."


Silvera van Silliesleer"Hallo, ik ben Silvera Jans, moeder van 2 lieve volwassen dochters. Ik ben opgegroeid met de naaimachine en sinds de laatste paar jaren ben ik actief bezig met het maken van artikelen van leer.
Inmiddels heb ik al vele opdrachten mogen ontvangen en dat loopt uiteen tot het maken van leren tassen, lange leren chaps  tot het bekleden van een chaise lounge. Iedere opdracht vind ik even leuk en het is prachtig materiaal om mee te werken. Het leer wordt alleen maar mooier in gebruik en daar hou ik van. Ook de kleinere accessoires zijn uniek in zijn soort, en daarom heb ik wel voor ieder wat wils, maar op bestelling of eigen ontwerp heeft mijn lievelingsvoorkeur. Heeft u interesse in een leren product, laat het me dan gerust weten."


Simone van Studio Wellwaar"Hoi! Ik ben Simone van Well, ik ben illustrator en vormgever. In 2011 ben ik afgestudeerd richting Illustratieve vormgeving op de AKV St. Joost academie te ’s-Hertogenbosch.
Het liefste werk ik op de ambachtelijke manier: op papier met inkt en aquarel! De illustraties bewerk ik wel digitaal na.

Ik maak kaarten, prints en sieraden en ook werk ik graag in opdracht.
Bij Soortvanwinkel vind je mijn serie dierenportretten. Al decennialang maken dieren de dienst uit in o.a. verhalen, boeken en tekenfilms. Ze kunnen praten of krijgen zelfs kleren aan. Ik heb het altijd fascinerend gevonden hoe deze dieren vaak sprekend op mensen lijken. In mijn dierenreeks speel ik graag met de grens tussen mens en dier.  Hoe ver kun je gaan om het menselijke deel uit een dier te halen, zonder dat het te letterlijk wordt? Daarom zijn al mijn dieren neergezet alsof ze poseren voor een pasfoto. Hun blik verteld iets over hun karakter en zo zijn het net mensen verhuld in een vachtje. Het dier zelf breng ik zo realistisch mogelijk op papier, zodat het toch een dier blijft."


24ICEIn samenwerking met De Kuyper: Royal Distillers hebben wij 's werelds eerste bevroren push-up cocktails ontwikkeld met 5% alcohol.  Je kunt kiezen uit vijf verschillende smaken: Mojito, Strawberry Daiquiri, Limoncello, Pina Colada en Vodka Energy.
Alle smaken bestaan uit slechts 50 calorieën en zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Perfect voor elk evenement, feest of festival!


Pineut LikeurOver ons

Pineut is bedacht door Femke van der Kuijp en Marlies van Iterson. Eindeloos experimenteren met smaak is hun favoriete bezigheid. Net als het proeven van hun zelfgemaakte creaties. Maak het zelf lekker is het credo. Dat blijkt namelijk heel simpel te zijn. En leuk.
Femke en Marlies ontwikkelen producten met een goed verhaal, uit een tijd waarin zelf dingen maken nog heel gewoon was. Dit leverde een doe-het-zelf likeur op, samen met een no-nonsense jonge graanjenever en een nostalgische punch. Producten die op een eerlijke en duurzame manier worden gemaakt.


Kaartje van KoosjeHoi, wij zijn Marjolein en Zohra van Kaartje van Koosje!
Kaartje van Koosje maakt vrolijke, kleurrijke handgeschilderde illustraties in het thema natuur. Met deze illustraties maken we met veel plezier, zorg en aandacht mooie producten. Zo hebben we in onze collectie kaarten, notitieblokken, tassen en kussens. Onze stoffen-producten maken we met onze eigen unieke Kaartje van Koosje stof! Super leuk!  Onze liefde voor de natuur en dieren zie je in elk product terug. Ieder product is met zorg bedacht, geïllustreerd en ontworpen. We hopen dat je er net zo blij van wordt als wij. We kennen elkaar van de kunstacademie in Rotterdam, daar studeerden we beiden grafisch ontwerpen. Na deze studie zijn we samen gestart met een grafisch ontwerpbureau, waar naast we nu sinds een jaar ook Kaartje van Koosje samen hebben opgezet.


Merel van Lamoen"Hoi, ik ben Merel van Lamoen, een illustrator uit Breda. Mijn werk laat zich het beste omschrijven met fijne kleuren en vloeiende lijnen. Ik maak het liefst beelden met een verhaal, vaak met een klein grapje. Graag laat ik me inspireren door de natuur en alles om me heen. Door het subtiele gebruik van structuren en motieven levert dat aantrekkelijke en sfeervolle illustraties op."


Linda Sinnige van het spel 'dikke draai Ananas'

Hoi! Ik ben Linda en ‘creatief denken’ is een onderwerp waar ik me graag mee bezig houd. Ik hou ervan omdat het humor opwekt. Denk maar eens aan een goede grap. Je verwacht dat het een bepaalde kant op gaat, maar mooi niet! Het blijkt ineens het anders te zijn. Dat komt omdat er andere denkpaden worden bewandeld en er vaak een hoop fantasie bij gebruikt wordt. Ook geloof ik in de belangrijkheid van ‘creatief denken’. Wanneer je je creatieve denkvaardigheden traint, kun je op meer ideeën komen en flexibeler in het leven staan. Vanuit deze visie heb ik het kaartspel ‘Dikke Draai Ananas’ gemaakt. Hierbij word je flink uitgedaagd om je fantasie te gebruiken en de vreemdste wezens te tekenen. 


Galerie Mouski


Mouski is een podium voor hedendaagse beeldende kunst. 
Het is kleine galerie gevestigd in Zwolle. 
In 2017 is er elke eerste weekend van de maand een solo expositie van een hedendaagse kunstenaar.
De exposities zijn kort en krachtig. Zorg dat je ze niet mist!


Lotte Bongers van Sijpel

Vanuit mijn atelier in Utrecht, hallo!
Ik ben Lotte Bongers, ontwerpster, illustratrice en tassenmaakster.
Sinds 2015 ben ik begonnen met mijn kinderkledinglabel 'Sijpel'.
Na de geboorte van mijn dochtertje ben ik begonnen met het maken van babykleding.
Na jaren ervaring (ook in de kledingwereld) was dit een kleine en erg vrolijke stap.
De vele kleuren en prints die beschikbaar zijn en voortdurend vernieuwen geven
een extra dimensie en een wisselende, unieke collectie.
Sijpel biedt comfortabele, handgemaakte kleding voor jouw kleine sijpelaar!


Nathalie van Piece of ClayHallo!

Ik ben Nathalie van Piece of clay. Handgemaakt! Dat is waar ik voor sta. Je ziet het, je voelt het. ‘Wabi-sabi: the Japanese art of imperfect beauty’. Daar hou ik van. Kleine oneffenheden maken mijn werk uniek. Geen kopje of bordje is hetzelfde. Begonnen als een hobby, leuk voor na het werk of om samen met de kinderen te doen. Inmiddels is die hobby een beetje uit de hand gelopen. Heerlijk om van een stuk klei iets concreets te maken. Iets dat je neer kunt zetten of om te gebruiken. Piece of clay, for everyday!
 


Liesbeth van Sloppop Yeah!Ik ben Liesbeth, ontwerper en oprichter van het label Sloppop Yeah. Ik 
ben getrouwd, heb 3 studerende kinderen en ben van huis uit docerend 
musicus. Na 15 jaar lesgeven verhuisde ons gezin naar Oostenrijk waar ik in 
2006 begon met het ontwerpen van kleding en accessoires: het ontstaan 
van Sloppop Yeah! (ja inderdaad, een verwijzing naar het populaire 
Toppop Yeah!) In 2008 keerden we terug naar Nederland en maakte ik een 
switch in mijn ontwerpen. De ontwerpen staan voor kleur en geometrie. 
Dit zie je terug in zowel de kleding als in de woonaccessoires (kussens 
en slingers).

Het laatste jaar levert Sloppop ook aan winkels in binnen- en buitenland 
en werk ik samen met bloggers en tijdschriften. Sloppop stond de 
afgelopen jaren o.a. in tijdschriften als Flair, VTwonen, 101 
woonideeën, Luna (D), Viva, Vriendin, KEKmama, Ouders van Nu, Mollie 
Makes en in kranten als DvhN en de Volkskrant. Sloppop werkte mee aan 
het 4e boek van Ingrid van Willenswaard (12 april 2016) en het 1e boek 
van Annemarie Huijser (verschijningsdatum november 2017), leverde 
kussens aan de mini editorial van Zara en aan de toonkamer van Wimke 
Tolsma voor Flexa op de VTwonen Designbeurs 2017.

 


Jolanda van ToepasJolanda ter Hoeven, 45 jaar uit Amersfoort. Opleiding Nimeto te Utrecht.
Al van jongs af aan bezig met het creëren van items. Bijvoorbeeld oorbellen van elektriciteitsdraad omdat dit zoveel mooie kleuren heeft. Flesjes beschilderen of van lapjes stof die mijn moeder over had en daar poppen kleertjes van naaien. Op dit moment maak ik van lege wijnflessen waxinelichthouders, stolpen, lampen etc. Ook maak ik van afgedankte reclamedoeken o.a. tassen, lampenkappen en de leuke hoesjes die je over een lege wijn- of bierfles schuift en er zo een vaasje van te maakt. De diversiteit aan producten die ik maak komt door de niet aflatende stroom ideeën. Door gebruik te maken van restmateriaal, afval etc. ontstaan er unieke producten. Het is natuurlijk een prachtige gedachte om later als ik groot ben ha ha een winkel te openen met eigen design en daar een leuke boterham aan te verdienen. Eigenlijk ben ik het gelukkigst als ik mag creëren, maken ontdekken etc.


Emilie van Bliss CreationsHoi hoi, mijn naam is Emilie. Een 21 jarige studente achter het merk “Bliss Creations”. Ik verkoop fairtrade katoenen tasjes in Soortvanwinkel. Het begon drie jaar geleden met een school project; “Een betere wereld” waar in ik een serie “Refuse single use” producten maakte. Waaronder een katoenen tasje met “One world, one bag” erop. Als een statement voor hergebruik om op die manier plastic afval te verminderen. Ik vond het zó leuk om daar mee bezig te zijn; het ontwerpen van die designs in combinatie met het maatschappelijke dat ik daar nu nog steeds mee bezig ben :) Onder andere door mijn vervolg studie die ik nu doe (Culturele maatschappelijke vorming) maar ook door nog steeds tasjes te ontwerpen en verkopen met verschillende ontwerpen/thema’s. Als jullie willen kunnen jullie mijn avonturen volgen op Instagram: @emilie_vandongen


Anita van 100dingentedoenHoi allemaal!Ik ben Anita Lof  en na 16 jaar als stylist te hebben gewerkt
ben ik gestart met 100 Dingen te Doen. Binnen 100 Dingen kan ik alles doen
wat ik leuk vind, zoals ontwerpen, stylen, tekenen, met stof werken. De
leukste baan kan ik alleen zelf vormgeven! Op het moment ontwerp en maak ik
veel knuffels om ze vervolgens te stylen en te fotgraferen.Je kunt me vinden
op Instagram onder de naam 100dingentedoen.nl, mijn eigen site volgt snel!
Ik vind het ook heel leuk om in opdracht te werken.Ik werk met nieuwe en
tweedehandse materialen, ik hou van de mix van oud en nieuw. Bij
Soortvanwinkel vind je mijn knuffels. Heb je interesse? Neem dan contact op
via Insta of  de mail:info@100dingentedoen.nl

 Laura van Sticktails

Hoi!

ik ben Laura en ik ben een aantal jaar geleden begonnen met Sticktails.
Zolang als ik me kan herinneren maak ik sieraden maar om een of andere onverklaarbare reden ben ik hiermee opgehouden toen ik in Amsterdam ging studeren.
Na wat aanmoediging van een goede vriendin heb ik het weer opgepakt en heb ik via korte opleidingen en cursussen me verder ontwikkeld en dat doe ik nog steeds.

Ik maak eigenlijk alles wat ik zelf leuk vind.
Meestal zijn dat minimalistische zilveren en gouden sieraden maar ik maak ook kleikettingen en kralenarmbanden in duizend verschillende kleuren die best 'over the top' zijn. Ik hou ervan om niet de hele tijd hetzelfde te doen en echt met verschillende technieken te werken. Zo ben ik ook ooit begonnen met het stempelen van armbandjes. Hierbij stempel ik grotendeels positieve of grappige teksten zodat je af en toe even naar beneden kunt kijken en de dag weer aankunt.

 


Didi van het label Zoeff

Hoi, ik ben Didi Loman en maak tassen en hoesjes onder het label Zoeff.
Het begon met de opleiding Mode en Kleding en daarna de Modeacademie Charles Montaigne in Amsterdam. Daarna volgt een lange periode van kledingontwerpen. Sinds een paar jaar ben ik met andere materialen gaan werken; gebruikte zeilen vanwege het recyclebare aspect. Ook andere materialen die op mijn pad komen zijn een uitdaging: gebruikt vijverdoek, isolatiemateriaal uit de bouw wat weggegooid wordt.
Zoeff tassen en hoesjes worden gemaakt van gebruikte zeilen en banners. Koop je een tas of hoesje van Zoeff dan heb je een uniek exemplaar met originele print. Elke tas word ontworpen en met de hand gemaakt in mijn atelier in Eext.
Ook is het mogelijk om een tas op maat te laten maken. Heb je een idee voor een bepaalde tas dan kan ik je helpen deze te ontwerpen en te maken. Neem contact op via info@zoefftassen.nl


Jessica Kittle“Ik zat als kind altijd te knutselen en was altijd creatief bezig, tekenen, schilderen, maquettes bouwen, tasjes en kleren naaien. Ik ben in 2012 afgestudeerd als Fotografisch Vormgeefster aan de Fotovakschool in Apeldoorn met een project over natuurbehoud en de invloed van de mens op het landschap. Een deel van mijn werk bestond uit het fotograferen van onkruid, grasjes en ieniemienie bloemetjes die langs de kant van de weg en tussen de tegels groeien, om te laten zien hoe mooi al die dingen zijn waar we normaal gesproken geen aandacht aan besteden. Mijn tante importeert allerlei soorten prachtig handgeschept papier uit Thailand, de Filipijnen, Japan, Bhutan en India (uiteraard milieuvriendelijk en Fair Trade) en we gingen experimenteren met het printen van mijn foto’s op dat papier. En zo is het gegroeid.
Ik fotografeer het liefst op film (middenformaat Kiev 88 of kleinbeeld Minolta X-300) en ik bewerk de foto’s niet. Ik maak alles met de hand. Ik wil zo dicht mogelijk bij het oorspronkelijke en het natuurlijke blijven.”


Atelier van Rosa

Hi, Ik ben Rosa en sinds 2014 werk ik onder de naam Atelier Vanrosa in 
Culemborg. Ik maak keramiek en voornamelijk porselein dat je kan herkennen aan de snoepkleurtjes en gouden randjes. Mijn werk is 
vrouwelijk, verfijnd, very handmade en misschien wat truttig voor sommigen ;) Mijn inspiratie komt uit Frankrijk en de artistieke stijlen 
uit de 18e eeuw. Bijna al mijn werk is handgevormd porselein en daarom is alles net even anders. Dat is wat het doet leven vind ik zelf. De 
dingen waar ik zelf van houd zijn de ingrediënten voor de ontwerpen en hoop daar andere mensen blij mee te maken. Meestal krijgen mensen een 

glimlach om hun gezicht als ze mijn werk zien, mijn missie is dan al geslaagd.


Jojanneke


Hi! Ik ben Jojanneke Dekens, woon en werk in Deventer. Ik ben daar conceptueel kunstenaar, alsook BIK-docent (Beroepskunstenaar In de Klas). Het conceptuele aan mijn werk houdt in, dat het mij vooral om het proces gaat, waarbij het eindproduct tijdens het werken niet altijd duidelijk is. Dit kan resulteren dat ik een idee op verschillende manieren of met verschillende materialen uitwerk, maar dat er uiteindelijk geen tastbaar eindresultaat komt, maar een reeks foto's die juist het proces laten zien. Daarnaast vind ik het ook erg leuk om als een soort tegenhanger van mijn conceptuele werk, wat meer toegepast werk te maken. Dit werk is vaak wel een soort afgeleide van de conceptuele projecten waar ik mee bezig ben.  


Esther Sepers

Mijn naam is Esther Sepers en ik ben illustrator. Ik werk in opdracht en verkoop 'vrije' illustraties als postkaarten en prints. Mijn illustraties zijn voor iedereen! Ik wil graag met mijn illustraties mensen blij maken. 
Als ik mijn werk moet omschrijven denk ik dat het vooral heel erg persoonlijk is, als mensen aan mijn vragen wat mijn inspiratie bronnen zijn  is dat eigenlijk ook gewoon mijn eigen leven en alles wat ik leuk en minder leuk vind.


 


© 2017 Soortvanwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel