Navigatie

Ontmoet de makers!


Tosca van den Braak"hoi! Ik ben Tosca van den Braak.
Naast mede eigenaresse te zijn van Soortvanwinkel ben ik beeldend kunstenaar. In 2013 ben ik afgestudeerd aan ArtEZ hogeschool voor de kunsten te Zwolle richting Fine Art.
Kirsten ben ik tegen gekomen op het Cibap waar we beide de opleiding vormgever product- en winkelpresentatie volgden.
 Mijn beeldende werk vindt zijn kracht in tegenstellingen. De strijd van de ambivalentie in het leven die ik continu ontdek zet ik om tot werk. Fragiliteit, dramatiek, schoonheid en hoe de mens met de wereld omgaat, zijn thema’s die je terug zult vinden in mijn werk."


Kirsten Zuiderbaan illustratie"Hoi, ik ben Kirsten Zuiderbaan.
Naast mede eigenaresse te zijn van Soortvanwinkel ben ik illustratrice en beeldmaker. Mijn illustraties zullen nooit exacte weergaven zijn van de werkelijkheid. Het zijn weergaven rechtstreeks uit mijn fantasie. In mijn beeldende werk vind je veel thema's terug die te maken hebben met het verliezen van mijzelf in een eigen wereld. Het weergeven van mijn fantasiewereld is heel belangrijk, het zijn droomwerelden waar ik mijzelf het liefst in zie. Het kind in jezelf blijven blijven dromen: alles is mogelijk!
Je hebt zelf de vrijheid je eigen wereld vorm te geven. Alles wat mij interesseert of verwondert zal terug te zien zijn in mijn illustraties. De materialen die ik gebruik voor het maken van mijn beeldende werk variëren van potlood, inkt, zelfgemaakte stempels,  acryl en waterverf tot het gebruik van collagetechnieken."


Iris van PIETenKEES"Hi! Ik ben Iris, 29 jaar en ik ben 2 jaar geleden begonnen met mijn shop PIETenKEES. De naam PIETenKEES komt van de bejaarde tweelingbroers die al hun gehele leven samen aan de overkant van mijn ouderlijk huis wonen. Ik heb altijd gedacht dat als ik ooit een eigen shop zou openen ik deze naar Piet en Kees zou vernoemen (Piet en Kees zelf interesseerde het overigens weinig :). Het liefst schilder ik gezichten, voornamelijk vrouwen, ik ga vaak eerst aan de slag met acrylverf. Soms zie ik een gezicht in een boek of online die ik dan gebruik om een opzet te schilderen. Maar vaak begin ik gewoon met schilderen en dan zie ik wel hoe het loopt. Als ik tevreden ben maak ik er een foto van en bewerk ik deze na met mijn tekentablet en photoshop. Het is leuk om op deze manier te kunnen spelen met kleur en vorm. Ik ben fan van de combi acrylverf en strakke egale oppervlakken. Op een of andere manier hebben mijn portretjes vaak een knot. Wellicht omdat ik mijn haar zelf ook bijna altijd zo heb. Verder hou ik ook heel veel van het beschilderen van porselein en het in de weer zijn met stof met als resultaat pittige popjes, walvissen en een kudde alpaca's. Je kunt mij ook volgen op instagram: @pietenkees"


Lyza Mazur"Hoi! Ik ben Lyza Mazur en ik maak illustraties. Van jongs af aan verwonder ik me al een beetje aan de mensheid en hun dagelijkse leven. Kleine, gekkige gebeurtenissen vallen me vaak op en met een mix van verf, potloden en inkt zet ik dit vervolgens op papier waaruit mijn illustraties ontstaan. Mijn werk bevat dus vaak waargebeurde elementen die ik combineer met mijn eigen verbeelding. Hoe dat er uiteindelijk uitkomt is voor mij soms ook een verrassing!"


Rinske van Gekkiggeit"Hoi ik ben Rinske, het brein achter Gekkiggeit.

De laatste jaren is mijn liefde voor interieurstyling enorm gegroeid. Ik hou er dan ook van om mijn huis in te richten met bijzondere en niet alledaagse items. Mijn wc hangt vol met kleine tegeltjes waarop wijsheden staan uit grootmoeders tijd. Toen ik een keertje met mijn moeder mee ging naar een workshop porselein schilderen vond ik dit zo leuk, dat ik besloot een moderne variant van de ouderwetse tegeltjeswijsheden te gaan maken. Al snel kwamen er meer producten met teksten bij en was Gekkiggeit geboren. Alle producten van Gekkiggeit maak en/of bewerk ik met de hand. Hierdoor is elk product net een beetje anders en weet je dus zeker dat je een uniek item in huis hebt!
En waar de naam vandaan komt? Alle producten hebben een grapje of een knipoog in zich en als ik later groot ben wil ik heel erg graag een geit!"


Margriet van Isabella illustrationsMargriet van der Berg
"Na mijn studie textielvormgeving, diverse banen in de detailhandel en nog een jaar kunstacademie ben ik in 2012 gestart als illustrator met het label IsaBella.
Ik houd ervan mensen te verwonderen en te betoveren door de weelderige natuur, nostalgische taferelen en stylistische stillevens. En neem je mee op avontuur door de geïllustreerde wereld van IsaBella. Ik werk vaak met zachte waterverfkleuren in combinatie met grafische lijnen. Ik laat me graag inspireren door de natuur, verlies mezelf in sprookjesbeelden en houd van dagdromen.
IsaBella’s stijl kenmerkt zich door de zichtbaarheid van mijn handschrift, zodat je het gevoel krijgt alsof de illustratie zojuist voor je getekend is."


Petra Ferweda van Studio Ferweda"Hallo, ik ben Petra Ferweda, eigenaar van Studio Ferweda; Illustratie, Kunst & Cultuurprojecten. 
De illustraties van Studio Ferweda zijn herkenbaar aan het warme palet, de voorliefde voor natuur, folklore en geometrische patronen. Diverse technieken van pen, verf en digitale bewerking worden met elkaar gecombineerd. Studio Ferweda heeft haar eigen collectie posters, kaarten, stoffen en sieraden en werkt in opdracht voor diverse klanten."


Kim van Knispr"Hoi! Ik ben Kim van der Heijden. Sinds 2014 werk ik onder de naam Knispr ideeën uit tot kleine handgemaakte producten. Alledaagse voorwerpen of dingen krijgen door kleine veranderingen een nieuwe betekenis. Ik zet mensen vaak aan tot een kleine handeling. Mijn werk kenmerkt zich door eenvoud. Een klein gebaar met hopelijk een hartverwarmend effect. Vandaar de naam Knispr, het geluid van een lekker warm kampvuurtje. Ik recycle veel en werk het liefst met natuurlijke producten als hout, stof en wol. Veel ideeën ontstonden uit eigen wensen. De zakdoek om te delen bedacht ik tijdens een lange afstandsrelatie, In de Heen en Weer kaart combineerde ik de wens om weer eens ‘echte’ post te krijgen en het verlangen naar ‘langzame’ communicatie. De afbeeldingen op deze kaarten zijn gebreid . Je schrijft de Heen kaart aan iemand en die kan vervolgens de Weer kaart afscheuren en weer naar jou sturen. Mijn lievelingsproduct is de houten ansichtkaart met lichtpuntjes. Die moet je tegen het licht houden voor een maximaal en schitterend effect. Het levert elke keer een ander beeld op. En ik word er elke keer vrolijk van."


Silvera van Silliesleer"Hallo, ik ben Silvera Jans, moeder van 2 lieve volwassen dochters. Ik ben opgegroeid met de naaimachine en sinds de laatste paar jaren ben ik actief bezig met het maken van artikelen van leer.
Inmiddels heb ik al vele opdrachten mogen ontvangen en dat loopt uiteen tot het maken van leren tassen, lange leren chaps  tot het bekleden van een chaise lounge. Iedere opdracht vind ik even leuk en het is prachtig materiaal om mee te werken. Het leer wordt alleen maar mooier in gebruik en daar hou ik van. Ook de kleinere accessoires zijn uniek in zijn soort, en daarom heb ik wel voor ieder wat wils, maar op bestelling of eigen ontwerp heeft mijn lievelingsvoorkeur. Heeft u interesse in een leren product, laat het me dan gerust weten."


Simone van Studio Wellwaar"Hoi! Ik ben Simone van Well, ik ben illustrator en vormgever. In 2011 ben ik afgestudeerd richting Illustratieve vormgeving op de AKV St. Joost academie te ’s-Hertogenbosch.
Het liefste werk ik op de ambachtelijke manier: op papier met inkt en aquarel! De illustraties bewerk ik wel digitaal na.

Ik maak kaarten, prints en sieraden en ook werk ik graag in opdracht.
Bij Soortvanwinkel vind je mijn serie dierenportretten. Al decennialang maken dieren de dienst uit in o.a. verhalen, boeken en tekenfilms. Ze kunnen praten of krijgen zelfs kleren aan. Ik heb het altijd fascinerend gevonden hoe deze dieren vaak sprekend op mensen lijken. In mijn dierenreeks speel ik graag met de grens tussen mens en dier.  Hoe ver kun je gaan om het menselijke deel uit een dier te halen, zonder dat het te letterlijk wordt? Daarom zijn al mijn dieren neergezet alsof ze poseren voor een pasfoto. Hun blik verteld iets over hun karakter en zo zijn het net mensen verhuld in een vachtje. Het dier zelf breng ik zo realistisch mogelijk op papier, zodat het toch een dier blijft."


24ICEIn samenwerking met De Kuyper: Royal Distillers hebben wij 's werelds eerste bevroren push-up cocktails ontwikkeld met 5% alcohol.  Je kunt kiezen uit vijf verschillende smaken: Mojito, Strawberry Daiquiri, Limoncello, Pina Colada en Vodka Energy.
Alle smaken bestaan uit slechts 50 calorieën en zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Perfect voor elk evenement, feest of festival!


Pineut LikeurOver ons

Pineut is bedacht door Femke van der Kuijp en Marlies van Iterson. Eindeloos experimenteren met smaak is hun favoriete bezigheid. Net als het proeven van hun zelfgemaakte creaties. Maak het zelf lekker is het credo. Dat blijkt namelijk heel simpel te zijn. En leuk.
Femke en Marlies ontwikkelen producten met een goed verhaal, uit een tijd waarin zelf dingen maken nog heel gewoon was. Dit leverde een doe-het-zelf likeur op, samen met een no-nonsense jonge graanjenever en een nostalgische punch. Producten die op een eerlijke en duurzame manier worden gemaakt.


Kaartje van KoosjeHoi, wij zijn Marjolein en Zohra van Kaartje van Koosje!
Kaartje van Koosje maakt vrolijke, kleurrijke handgeschilderde illustraties in het thema natuur. Met deze illustraties maken we met veel plezier, zorg en aandacht mooie producten. Zo hebben we in onze collectie kaarten, notitieblokken, tassen en kussens. Onze stoffen-producten maken we met onze eigen unieke Kaartje van Koosje stof! Super leuk! 
Onze liefde voor de natuur en dieren zie je in elk product terug. Ieder product is met zorg bedacht, geïllustreerd en ontworpen. We hopen dat je er net zo blij van wordt als wij.
We kennen elkaar van de kunstacademie in Rotterdam, daar studeerden we beiden grafisch ontwerpen. Na deze studie zijn we samen gestart met een grafisch ontwerpbureau, waar naast we nu sinds twee jaar ook Kaartje van Koosje samen hebben opgezet.


Merel van Lamoen"Hoi, ik ben Merel van Lamoen, een illustrator uit Breda. Mijn werk laat zich het beste omschrijven met fijne kleuren en vloeiende lijnen. Ik maak het liefst beelden met een verhaal, vaak met een klein grapje. Graag laat ik me inspireren door de natuur en alles om me heen. Door het subtiele gebruik van structuren en motieven levert dat aantrekkelijke en sfeervolle illustraties op."


Linda Sinnige van het spel 'dikke draai Ananas'

Hoi! Ik ben Linda en ‘creatief denken’ is een onderwerp waar ik me graag mee bezig houd. Ik hou ervan omdat het humor opwekt. Denk maar eens aan een goede grap. Je verwacht dat het een bepaalde kant op gaat, maar mooi niet! Het blijkt ineens het anders te zijn. Dat komt omdat er andere denkpaden worden bewandeld en er vaak een hoop fantasie bij gebruikt wordt. Ook geloof ik in de belangrijkheid van ‘creatief denken’. Wanneer je je creatieve denkvaardigheden traint, kun je op meer ideeën komen en flexibeler in het leven staan. Vanuit deze visie heb ik het kaartspel ‘Dikke Draai Ananas’ gemaakt. Hierbij word je flink uitgedaagd om je fantasie te gebruiken en de vreemdste wezens te tekenen. 


Galerie Mouski


Mouski is een podium voor hedendaagse beeldende kunst. 
Het is kleine galerie gevestigd in Zwolle. 
In 2017 is er elke eerste weekend van de maand een solo expositie van een hedendaagse kunstenaar.
De exposities zijn kort en krachtig. Zorg dat je ze niet mist!


Lotte Bongers van Sijpel

Vanuit mijn atelier in Utrecht, hallo!
Ik ben Lotte Bongers, ontwerpster, illustratrice en tassenmaakster.
Sinds 2015 ben ik begonnen met mijn kinderkledinglabel 'Sijpel'.
Na de geboorte van mijn dochtertje ben ik begonnen met het maken van babykleding.
Na jaren ervaring (ook in de kledingwereld) was dit een kleine en erg vrolijke stap.
De vele kleuren en prints die beschikbaar zijn en voortdurend vernieuwen geven
een extra dimensie en een wisselende, unieke collectie.
Sijpel biedt comfortabele, handgemaakte kleding voor jouw kleine sijpelaar!


Nathalie van Piece of ClayHallo!

Ik ben Nathalie van Piece of clay. Handgemaakt! Dat is waar ik voor sta. Je ziet het, je voelt het. ‘Wabi-sabi: the Japanese art of imperfect beauty’. Daar hou ik van. Kleine oneffenheden maken mijn werk uniek. Geen kopje of bordje is hetzelfde. Begonnen als een hobby, leuk voor na het werk of om samen met de kinderen te doen. Inmiddels is die hobby een beetje uit de hand gelopen. Heerlijk om van een stuk klei iets concreets te maken. Iets dat je neer kunt zetten of om te gebruiken. Piece of clay, for everyday!
 


Liesbeth van Sloppop Yeah!Ik ben Liesbeth, ontwerper en oprichter van het label Sloppop Yeah. Ik 
ben getrouwd, heb 3 studerende kinderen en ben van huis uit docerend 
musicus. Na 15 jaar lesgeven verhuisde ons gezin naar Oostenrijk waar ik in 
2006 begon met het ontwerpen van kleding en accessoires: het ontstaan 
van Sloppop Yeah! (ja inderdaad, een verwijzing naar het populaire 
Toppop Yeah!) In 2008 keerden we terug naar Nederland en maakte ik een 
switch in mijn ontwerpen. De ontwerpen staan voor kleur en geometrie. 
Dit zie je terug in zowel de kleding als in de woonaccessoires (kussens 
en slingers).

Het laatste jaar levert Sloppop ook aan winkels in binnen- en buitenland 
en werk ik samen met bloggers en tijdschriften. Sloppop stond de 
afgelopen jaren o.a. in tijdschriften als Flair, VTwonen, 101 
woonideeën, Luna (D), Viva, Vriendin, KEKmama, Ouders van Nu, Mollie 
Makes en in kranten als DvhN en de Volkskrant. Sloppop werkte mee aan 
het 4e boek van Ingrid van Willenswaard (12 april 2016) en het 1e boek 
van Annemarie Huijser (verschijningsdatum november 2017), leverde 
kussens aan de mini editorial van Zara en aan de toonkamer van Wimke 
Tolsma voor Flexa op de VTwonen Designbeurs 2017.

 


Jolanda van ToepasJolanda ter Hoeven, 45 jaar uit Amersfoort. Opleiding Nimeto te Utrecht.
Al van jongs af aan bezig met het creëren van items. Bijvoorbeeld oorbellen van elektriciteitsdraad omdat dit zoveel mooie kleuren heeft. Flesjes beschilderen of van lapjes stof die mijn moeder over had en daar poppen kleertjes van naaien. Op dit moment maak ik van lege wijnflessen waxinelichthouders, stolpen, lampen etc. Ook maak ik van afgedankte reclamedoeken o.a. tassen, lampenkappen en de leuke hoesjes die je over een lege wijn- of bierfles schuift en er zo een vaasje van te maakt. De diversiteit aan producten die ik maak komt door de niet aflatende stroom ideeën. Door gebruik te maken van restmateriaal, afval etc. ontstaan er unieke producten. Het is natuurlijk een prachtige gedachte om later als ik groot ben ha ha een winkel te openen met eigen design en daar een leuke boterham aan te verdienen. Eigenlijk ben ik het gelukkigst als ik mag creëren, maken ontdekken etc.


Emilie van Bliss Creations


Hoi hoi, mijn naam is Emilie. Een 21 jarige studente achter het merk “Bliss Creations”. Ik verkoop fairtrade katoenen tasjes in Soortvanwinkel. Het begon drie jaar geleden met een school project; “Een betere wereld” waar in ik een serie “Refuse single use” producten maakte. Waaronder een katoenen tasje met “One world, one bag” erop. Als een statement voor hergebruik om op die manier plastic afval te verminderen. Ik vond het zó leuk om daar mee bezig te zijn; het ontwerpen van die designs in combinatie met het maatschappelijke dat ik daar nu nog steeds mee bezig ben :) Onder andere door mijn vervolg studie die ik nu doe (Culturele maatschappelijke vorming) maar ook door nog steeds tasjes te ontwerpen en verkopen met verschillende ontwerpen/thema’s. Als jullie willen kunnen jullie mijn avonturen volgen op Instagram: @emilie_vandongen


 

© 2017 Soortvanwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel