Navigatie

Deel 1 "het is eigenlijk een soort van winkel”

In de binnenstad van Zwolle aan de Samuel Hirschstraat bevindt zich een kleine, unieke en eigenzinnige conceptstore.
In deze conceptstore werken twee fantastische dames: Kirsten Zuiderbaan en Tosca van den Braak. Naast dat zij in Soortvanwinkel achter de kassa staan en iedereen met een lach begroeten zijn zij samen ook de eigenaresses.

Tosca en Kirsten hebben elkaar ontmoet op het Cibap in Zwolle, waar ze beiden Reclame, Presentatie & Communicatie studeerden. Toen zij in het derde jaar samen in de klas kwamen klikte het al snel. Tosca was heel open, enthousiast en recht voor haar raap terwijl Kirsten terughoudender was, maar wel lief en eerlijk. De twee waren echte tegenpolen en deze combinatie zorgde ervoor dat ze elkaar goed konden aanvullen en dat ze beide grootse plannen kregen.
Kirsten en Tosca hadden allebei de droom om een eigen bedrijf te beginnen.  Nadat ze waren afgestudeerd op het Cibap gingen ze allebei een studie volgen op ArteZ hogeschool voor de kunsten.

Tijdens al hun wilde avonturen op het Cibap kwamen ze op het fantastische idee om oude meubels op te gaan knappen. Om dit idee te verwezenlijken besloten ze om een atelier te huren in het pand van de oude ambachtsschool in Zwolle. Samen begonnen ze allerlei meubels op te knappen, ook begonnen ze met het maken van eigenzinnige sieraden en verkochten de meubels op de beruchte website: marktplaats. Af en toe stonden ze ook echt op een markt om alle gemaakte/ gerestaureerde producten te verkopen. Dit verliep allemaal hartstikke prima, maar menig mens vroeg zich wel af wat Tosca en Kirsten nou precies deden.
Het antwoord daarop luidde:
“Ja, het is eigenlijk een soort van winkel”.

 

   

Uiteindelijk begonnen er nog meer ideeën te borrelen in de hersenen van Kirsten en Tosca. Ze wilden graag het werk van andere mensen, en dat van henzelf, een podium bieden en zo kwamen ze op het idee om een conceptstore op te zetten. Een winkel met een shop-in-shop concept. Een conceptstore was op dat moment alleen nog maar een fenomeen in de randstad. Kirsten en Tosca wilden dit fenomeen ook naar Zwolle brengen. Het idee van een conceptstore sloot dus helemaal aan bij hun visie.  

Op een dag, toen Tosca bezig was met haar eindexpositie van ArteZ, besprak zij haar plannen met een kennis.
Na afloop van de expositie kwam hij terug en zei: “Tosca, ik heb een pand in Zwolle, als het je leuk lijkt mogen jullie daar wel tijdelijk een winkel openen”.
Ongeveer vier maanden later was Soortvanwinkel een feit en hadden Tosca en Kirsten hun ideeën werkelijkheid gemaakt en zat hun eerste winkel in het architectenbureau 19 Het Atelier aan de Thorbeckegracht in Zwolle.

in de volgende blog lees je het vervolg van de verdere avonturen van Soortvanwinkel.
                                                 Wordt vervolgd…

                        

 

 

 

© 2017 - 2018 Soortvanwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel